Page 150 - คู่มือตำรับอาหารมาตรฐานในโรงพยาบาล (new)
P. 150

141



                                                           เอกสารอ้างอิง


                        1.  สำนักงานกองทุนสนับสนุนการสร้างเสริมสุขภาพ (สสส.). 2 : 1 : 1 รหัสพิชิตโรค [ออนไลน์].

                           กรุงเทพฯ: สำนักงานกองทุนสนับสนุนการสร้างเสริมสุขภาพ; 2562 [เข้าถึงเมอ 13 สิงหาคม 2567].
                                                                                           ื่
                           เข้าถึงได้จาก https://www.thaihealth.or.th/?p=230704.

                        2.  กองบริหารการสาธารณสุข กระทรวงสาธารณสุข. มาตรฐานโรงพยาบาลอาหารปลอดภัย (Food

                                                 ์
                                              ิ
                           Safety Hospital). พมพครั้งที่ 3. สมุทรสาคร: บริษัทบอร์นทูบีพบลิชชิ่งจำกัด; 2561. หน้า 86-
                                                                                   ั
                           93.
                                                                                              ้
                        3.  สำนักโภชนาการ กรมอนามัย กระทรวงสาธารณสุข. ปริมาณสารอาหารอางองที่ควรได้รับ
                                                                                                  ิ
                                   ั
                           ประจำวนสำหรับคนไทย พ.ศ. 2563. กรุงเทพฯ: ห้างหุ้นส่วนจำกัด เอ.วี. โปรเกรสซีฟ; 2563.
                           หน้า 39-129, 373-87.

                        4.  Food and Agriculture Organization of the United Nations/World Health Organization/
                           United  Nations  University.  Human  energy  requirements.  Report  of  a  Joint

                           FAO/WHO/UNU Expert Consultation, 17-24 October 2001. Rome, FAO food and

                           nutrition technical report series 2004; 1-103.
                        5.  European Food Safety Authority. Dietary reference values for nutrients: Summary

                           report. EFSA supporting publication 2017; 11-24.
                        6.  เนตรนภิส วัฒนสุชาติ และศิริพร ตันจอ. ข้อกำหนดและเกณฑที่เหมาะสมของน้ำตาลในอาหาร.
                                                                                ์
                           กรุงเทพฯ: โรงพิมพ์องค์การทหารผ่านศึก; 2555.

                        7.  Food and Agriculture Organization of the United Nations, World Health Organization.
                           Protein and amino acid requirements in human nutrition: Report of a Joint

                           FAO/WHO/UNU Expert Consultation. WHO Technical Report Series 935. Geneva:

                           WHO; 2007.
                        8.  Food  and  Nutrition  Board,  Institute  of  Medicine.  Dietary  Reference  Intakes  for

                           Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino
                           Acids. Washington, DC: The National Academies Press; 2005.

                        9.  National Academy of Science, Engineering and Medicine. Dietary Reference Intakes

                           for Sodium and Potassium. Washington, D.C.: The National Academy Press; 2019.
                           Available from: http://doi.org/10.17226/25353.

                        10. World Health Organization. Sodium reductions. (online); 2023 [cited 2024 June 27].
                           Available from: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/salt-reduction.
   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155