Page 150 - คู่มือตำรับอาหารมาตรฐานในโรงพยาบาล (new)
P. 150
141
เอกสารอ้างอิง
1. สำนักงานกองทุนสนับสนุนการสร้างเสริมสุขภาพ (สสส.). 2 : 1 : 1 รหัสพิชิตโรค [ออนไลน์].
กรุงเทพฯ: สำนักงานกองทุนสนับสนุนการสร้างเสริมสุขภาพ; 2562 [เข้าถึงเมอ 13 สิงหาคม 2567].
ื่
เข้าถึงได้จาก https://www.thaihealth.or.th/?p=230704.
2. กองบริหารการสาธารณสุข กระทรวงสาธารณสุข. มาตรฐานโรงพยาบาลอาหารปลอดภัย (Food
์
ิ
Safety Hospital). พมพครั้งที่ 3. สมุทรสาคร: บริษัทบอร์นทูบีพบลิชชิ่งจำกัด; 2561. หน้า 86-
ั
93.
้
3. สำนักโภชนาการ กรมอนามัย กระทรวงสาธารณสุข. ปริมาณสารอาหารอางองที่ควรได้รับ
ิ
ั
ประจำวนสำหรับคนไทย พ.ศ. 2563. กรุงเทพฯ: ห้างหุ้นส่วนจำกัด เอ.วี. โปรเกรสซีฟ; 2563.
หน้า 39-129, 373-87.
4. Food and Agriculture Organization of the United Nations/World Health Organization/
United Nations University. Human energy requirements. Report of a Joint
FAO/WHO/UNU Expert Consultation, 17-24 October 2001. Rome, FAO food and
nutrition technical report series 2004; 1-103.
5. European Food Safety Authority. Dietary reference values for nutrients: Summary
report. EFSA supporting publication 2017; 11-24.
6. เนตรนภิส วัฒนสุชาติ และศิริพร ตันจอ. ข้อกำหนดและเกณฑที่เหมาะสมของน้ำตาลในอาหาร.
์
กรุงเทพฯ: โรงพิมพ์องค์การทหารผ่านศึก; 2555.
7. Food and Agriculture Organization of the United Nations, World Health Organization.
Protein and amino acid requirements in human nutrition: Report of a Joint
FAO/WHO/UNU Expert Consultation. WHO Technical Report Series 935. Geneva:
WHO; 2007.
8. Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Dietary Reference Intakes for
Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino
Acids. Washington, DC: The National Academies Press; 2005.
9. National Academy of Science, Engineering and Medicine. Dietary Reference Intakes
for Sodium and Potassium. Washington, D.C.: The National Academy Press; 2019.
Available from: http://doi.org/10.17226/25353.
10. World Health Organization. Sodium reductions. (online); 2023 [cited 2024 June 27].
Available from: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/salt-reduction.